Opiskelee tietotekniikkaa maailmassa

UncategorizedComments are off for this post.

You Are Here:Opiskelee tietotekniikkaa maailmassa

Tietotekniikan lainalaisuudet ja ohjelmointikielet ovat globaaleja, joten tulevat ohjelmoijat voivat valita opinahjonsa hyvin pitkälti vain ja ainoastaan sen mukaan, missä haluavat opintojensa aikana asua, paljonko opinnot maksavat – sekä tietysti kuinka laadukasta opetusta on tarjolla. Potentiaalisten vaihtoehtojen määrää lisää ennestään se, että opetuskielenä teknisissä yliopistoissa käytetään tavan mukaan lähes pelkästään vain englantia, johtuen juuri kansainvälisten opiskelijoiden suuresta määrästä. Englannin osaaminen on koodareille tärkeää myös monikansallisten työympäristöjen vuoksi.

Pakko ei ole lähteä merta edemmäs kalaan

Aalto-yliopisto ja sen teknilliset linjat Espoossa on suomalaisopiskelijalle usein erinomainen valinta. Se on jo vuosia peräkkäin ollut kaikissa teknisten yliopistojen rankingeissa Suomen ykkönen, ja Euroopassakin se kolkuttelee Top 10 -portteja. Opiskella voi sekä suomeksi että englanniksi, ja luonnollisesti sopeutuminen on helpompaa kuin ulkomaisiin yliopistoihin. Opiskelu on myös suomalaiseen tapaan ilmaista. Aalto-yliopistolla on myös useita vaihtomahdollisuuksia, joten voit osan opiskeluvuosistasi viettää ulkomailla, mikäli haluat yhdistää suomalaisen ja kansainvälisen koulutuksen.

Yhdysvallat on laatutietoisen valinta – jos hinnalla ei väliä

Teknisistä yliopistoista parhaat ranking-sijat on jo vuosikausien ajan pokannut Massachusetts Institute of Technology eli kuuluisa MIT. Bostonissa sijaitseva yliopisto harrastaa kansainvälisen terävimmän kärjen tutkimusta ja opetusta. Yhdysvalloissa on myös monia muita kansainvälisen huipun teknisiä yliopistoja, kuten Stanford ja Harvard – sekä viime vuosinaan päätään nostanut, Kalifornian Pasadenassa sijaitseva Caltech. Jenkkiyliopistojen ongelma suomalaiselle ovat luonnollisesti korkeat lukukausimaksut. Nämä pystyy välttämään erilaisilla stipendeillä, joita suomalaisille opiskelijoille kuitenkin ovat usein tiukassa.

Laadukkaita yliopistoja löytyy kuitenkin lähempää ja hieman jopa yllättävästäkin ilmansuunnasta. Viime vuosien aikana monet eurooppalaiset huippukoodarit tulevatkin Itä-Euroopasta ja etenkin Puola ja Ukraina ovat kunnostautuneet tällä saralla. Monet opetuslinjat tarjotaan englanniksi, eläminen on halpaa ja äidin lihapatoihin tottuneelle suomalaisopiskelijalle maat tarjoavat varmasti myös hieman eksotiikkaa ja yllätyksiä. Yksi hyvä vaihtoehto on myös Skotlanti, jossa – ainakin näin ennen Brexitiä – on voinut opiskella tutkinnon EU-opiskelijana ilman lukukausimaksuja.

About the author:

Top